Både älskar och hatar att laga mat. Älskar det när jag har tid och hatar det när jag ska slänga ihop något snabbt medan barnen är rastlösa, trötta och hungriga.Jag och Ramón surfar ofta på mat, både recept och saker som ser gott ut på restaurang. Och så har vi en lång lista på saker vi vill prova. Och köksprylar vi vill köpa. Nu är till exempel planen att köpa en fritös för att kunna göra riktigt goda mozarellasticks, fritos (friterade matbananer) och annat mumsigt.I går köpte jag en kokbok. Första på länge eftersom internet är en sån bra källa för recept. Men det är något speciellt att bläddra i en bok. Det var Jennie Walldéns bok Wok, ris, Nudlar som fick följa med hem. Den innehåller både kött- och vegorätter men eftersom jag är egenutnämnd expert på att veganisera köttrecept så är det inget problem alls. Det måste ju vara världens enklaste grej att byta ut köttet mot tofu till exempel? Och tänk vad många fler recept det finns att tillgå då!Älskar nudelskolan! Och denna klassiker: Bästa är att det inte är 1 miljon ingredienser som jag tycker det brukar vara i asiatiska rätter. Skönt med okomplicerat. Hoppas det blir gott! Just asiatiska köket har varit något jag tränat på att få till smakerna i några år. Nu börjar jag förstå vilka komponenter som gör det godast, så kul när man knäcker gåtan!Har ni några favoriter i kokboksvärlden? Jag vill veta!